‘Antalya piyazı’ tescillendi

‘Antalya piyazı’ Antalya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde tescillendi.

Güncel 8 Ağustos 2018 16:03
‘Antalya piyazı’ tescillendi
-A +A

‘Antalya piyazı’ Antalya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde tescillendi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Antalya piyazı tescillendi. Antalya Piyazına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi uygulamasına ilk olarak Topçu Restoran ile başlandı. Uygulama kapsamında bugün, Topçu Restoran’a tescil belgesi verildi.
Hem yöresel ürünleri geliştirdiklerini hem de restoranları teşvik ettiklerini ifade eden Çetin, "Bugün Topçu ile başlıyoruz, umarım ki, diğer restoranlarımız da yöresel ürünlere ilgi gösterir, sahip çıkar ve bu belgeyi alırlar. Antalya piyazı tescili ile amacımız piyazı korumak değildir, asıl amacımız Antalya'nın kültürünü, kimliğini, farklı değerlerini korumak ve kültürün katma değere dönüştürmektir. Bir kentin kimliği mimarisi, yemekleri, esnafı, insanlarının davranışı, sanat gibi unsurlardır. Kentlerimiz kimlikli olursa, insan da kimlikli, kişilikli olur. Kentin kültürünü, kimliğini kaybettiği yerde turizm ve ticaret gelişmez, hatta insanların da kültürü ve kişilikleri zayıflar" dedi.

"ANTALYA SUSAMINA DA SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Antalya turunç kabuğu reçeli, Antalya bergamot kabuğu reçeli, Antalya usulü kabak tatlısı ve Antalya serpme böreği için tescil alma çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Çetin, yöresel ürünlere mutlaka tarihi ve geleneksel ürün olarak bakılması gerektiğini söyledi. Çetin, "Elmalı'ya özgü leblebi, helva da yöresel ürün olur. Aslında piyazla birlikte Antalya susamına da sahip çıkmalıyız, böylece burada turizm ve ticaret gelişirken kırsal alanda da tarım gelişecektir. Önemli olan bir yörede üreticinin özgün ürün üretmesi ve ürününe sahip çıkmasıdır. Bugün Avrupa'da birçok bölge yüzde 100 yerli ürün etiketiyle yerel ürünlerini satmaktadır. Avrupa'da özellikle küçük illerde ve ilçelerde otellerde ve restoranlarda yörenin eti, yörenin tahılı, sebzesi kullanılmakta ve satılmaktadır. Yöresel ürünler hem bölge ekonomisini geliştirmekte hem de turizme bir zenginlik katmaktadır" ifadelerini kullandı. ‘Antalya gastronomi günleri’, ‘gastronomi festivali’ gibi günler düzenleyebileceklerini ifade eden Çetin, "Yemek yarışmaları yapabiliriz. Basınımız da bu konularda destek olursa bu tür faaliyetlerle kenti canlandırırız" dedi. 

Kaynak : İHA

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Dikkat Çekenler
Yazarlar
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
'DİRENİŞ' ORDUSU

'DİRENİŞ' ORDUSU

15:35 12 Ağustos 2018
Dua Lipa’ya servet harcanıyor

Dua Lipa’ya servet harcanıyor

17:26 14 Ağustos 2018
Minik ellerden leziz yemekler

Minik ellerden leziz yemekler

17:33 9 Ağustos 2018
‘Paket tur’la geliyorlar

‘Paket tur’la geliyorlar

14:26 9 Ağustos 2018
Alıntı Yazarlar
Anket

Sayfalar
Duyurular
Linkler
Arşiv
Günlük Gazeteler
Oku
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...