Domatexpo'da hedef iç tüketimi arttırmak

Kumluca’da 20-22 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 'Domates İhtisas Fuarı-DOMATEXPO, bu yıl 'iç tüketimi arttırmak' hedefiyle gerçekleştirilecek

Domatexpo'da hedef iç tüketimi arttırmak
04 Şubat 2014 - 23:51
Kumluca'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Türkiye'nin tarım alanındaki ilk ihtisas fuarı özelliği taşıyan 'DOMATEXPO'nun hazırlıkları başladı. 20-22 Kasım günleri arasında gerçekleştirilecek fuarın hazırlıkları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, fuar organizasyonunun MSK Fuarcılık tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Çetinkaya, 2014 DOMATEXPO'nun ana temasının 'Domates ve Tüketici' olarak belirlendiğini vurguladı. Fuarın geçen yıl 'Domates ve İhracat' temasıyla açıldığını hatırlatan Başkan Çetinkaya, "DOMATEXPO ile bölgede üretim yapan üretici kadınlar ile tüketimde önemli rol oynayan ev kadınlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Üretici kadınlar ürettikleri domates ve domates kullanarak yaptıkları yemekleri ev kadınlarına sunma imkânı bulacak. Özellikle domatesin sağlık açısından hayatımıza kattığı değeri çok iyi anlatmak için DOMATEXPO'da ev hanımlarına yönelik bir proje planlıyoruz. Ev kadınlarının kış aylarında yetiştirilen domatesleri tercih etmeleri, iç tüketimde artış sağlar. Hedefimiz iç pazarda kişi başı tüketimi arttırmak. DOMATEXPO da bu hedefe önderlik yapacak" diye konuştu.
 
FİYAT İSTİKRARI

Domates fiyatlarının serbest piyasa koşullarında oluştuğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, Kumluca'nın domates yetiştiriciliği konusunda iyi bir yolda olduğunu kaydetti. Yurtdışı pazarına açılmanın ilk adımı olarak iç tüketiminde artışın sağlanması olması gerektiğine vurgu yapan Çetinkaya, "Fiyat istikrarı iç tüketim ve ihracat artışıyla sağlanabilir. Bölge üreticileri olarak, ülke ve dünya gerçeklerini gözeten, istikrarlı üretim tablolarının ortaya çıkmasını sağlayacak bir yola girmek zorundayız" dedi. DOMATEXPO'nun bu yılki temasına uygun olarak açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın davet edileceğini belirten Çetinkaya, “Bakanımıza sağlıklı yetiştirme ortamlarında yetiştirilen domates çeşitleri tanıtılacak, ayrıca bakanımızı çiftçi kadınlar ve ev hanımlarıyla buluşturulacağız" dedi.
 
ONUR KONUĞU MİGROS

Fuar kapsamında ev hanımlarına fuara katılan firmalar domates çeşitlerinin tanıtımının yanı sıra, MİGROS, Metro, Real, Carrefour, BİM, Kiler gibi market zincirlerinin tedarikçileri Kumluca Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde fuarda ağırlanacak. Fuarın bu yılki onur konuğu ise MİGROS Ticaret A.Ş. olacak. Fuara, ayrıca Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM), Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER), Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) katılımı sağlanacak. Fuar kapsamında Türkiye'de Domates konusunda çalışan 150 akademisyen ve araştırmacının katılımıyla '1'inci Domates Yetiştiriciliğinde Entegre Mücadele Sempozyumu' ve Prof. Dr. Nedim Uygun moderatörlüğünde 'Domates Pazarının Beklentileri' konulu panel düzenlenecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum