KÖK GİTMEZSE SANCI BÜYÜR

Yıldıray Sapan, CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarının değerlendirildiği kapalı grup toplantısında “Yeniden uyarıyorum, bu il başkanını görevden almanız gerekiyor. Zira daha büyük sancılar olacak" dedi

KÖK GİTMEZSE SANCI BÜYÜR
20 Nisan 2014 - 19:41
CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıya Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Gürkut Acar tam kadro katıldı. CHP eski lideri toplantıda konuşmamayı tercih etti, ama memleketi Antalya'dan yaptığı 'tazelenme' çağrısının milletvekilleri arasında karşılık bulduğunu gördü. Yaklaşık 49 milletvekilinin söz aldığı toplantıda, süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Sunumun ardından konuşan milletvekillerinden Yıldıray Sapan'ın hedefinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın ve İl Başkanı Devrim Kök vardı. Antalya'da dokunun Akaydın'ın CHP eski lideri Baykal'ı hedef alan açıklamalarıyla bozulduğunu belirten Sapan, Akaydın'ın aday olmaması gerektiği halde aday gösterildiğini savundu. Akaydın'ın, İl Başkanı Devrim Kök'ün başkan seçilmesiyle sonuçlanan kongreler sürecinde Baykal'a yönelik çirkin ifadeler kullandığını kaydeden Yıldıray Sapan, “CHP'de ne zamandan beri önceki genel başkanları yuhalayanlar, ezdirmeye çalışanlar ödüllendiriliyor? Vefa emek değil miydi, emek en yüce değer değil miydi, ne zaman CHP vefa duygusunu yitirdi" diye konuştu.
 
SİZİ UYARIYORUM
'Türkiye'nin en değerli adamı' diyerek işaret ettiği Baykal'ın yok sayılmaya ve değersizleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Sapan, İl Başkanı Kök'ün hiç zaman kaybedilmeden görevden alınmasını istedi. Sapan'ın bu sırada sarf ettiği bir kelime salonda tansiyonu yükseltti. Sapan, “Bu il başkanını daha önce söylediğimiz halde görevden almadınız. Yeniden uyarıyorum, bu il başkanını görevden almanız gerekiyor. Zira daha büyük sancılar olacak" diye konuştu.
 
ÇOK UYARDIK AMA
Arif Bulut ise aday belirleme süreçlerinde milletvekillerinin dışlandığını söyledi. “Aday belirleme sürecinin hiçbir aşamasında, başta sayın Deniz Baykal olmak üzere, hiçbir milletvekili etkin olmamıştır" dedi. Antalya'da yaşanan sürecin sorumluları olarak İl Başkanı Kök, Antalya denetmen milletvekili Erdal Aksünger ve CHP Genel Sekreteri ve genel sekreter yardımcılarından oluşan 5'li komisyonu işaret eden Bulut, “Çok ciddi hatalar yaptı. Bunun neticesinde aday gösterilmemesi gereken tek kişi, Antalya'yı alma şansı olmayan tek kişi aday gösterildi" diye konuştu. Milletvekili Bulut, toplantıda, İl Başkanı Kök ve Mustafa Akaydın'ın Deniz Baykal'a yönelik tutumlarının Antalya'nın bugün elinde bulduğu sonuçlar için uygun iklimi hazırladığını savundu. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na gerekli uyarıları da yaptıklarını kaydeden Bulut, “Gerekli ikazı yaptık ama neticesinde söz konusu iki kişiyle ilgili hiçbir şey yapılmadı. Gerekli disiplin süreçleri işletilmiş olsaydı Antalya'da bugün çok daha başarılı bir tablo ortaya çıkardı" dedi.
 
ELEŞTİRİLERİ DİNLEDİ
Ankara'da 10 saati bulan toplantının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partinin Antalya ayağından gelen eleştirilere sadece Deniz Baykal üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlara hepimiz saygı göstermeliyiz, il başkanlarına bu yönde talimatım var" dedi. CHP Lideri, Antalya'da seçim sürecine ilişkin ortaya konan eleştirilere ise değinmedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum